söndag 29 augusti 2010

Tallrikshyllan

Ja, då är den äntligen klar! Min tallrikshylla, som jag drömt om i snart ett och ett halvt år nu. Jag har letat på loppis, och blocket men inte funnit någon jag gillat. Jag köpte en men den var så dålig kvalitet upptäckte jag när jag kommit hem så den fick åka till tippen. I julas fick jag även en tallrik, som var tänkt att få sin plats i den kommande tallrikshyllan av min kära dotter. Den tallriken har fått vänta i garderoben tills nu...

Jag tröttnade på att vänta på rätt tillfälle, jag hittade en beskrivning i en inredningsbok. Så jag åkte till byggmarknaden och köpte mig lite brädor. Dessa brädor sågade jag till efter beskrivning:
Lite sandpapper gick det åt för att få alla kanter mjuka och fina. Sen var det bara att limma och skruva ihop hyllan.
Jag fick som vanligt nuförtiden hjälp av Sigrid, hon inspekterade och jag tror att hon godkände det hela:
Lite vit färg fick bli nästa del i detta projekt.
Efter att ha letat runt lite grann så hittade jag tillslut krokar som jag tyckte passade fint, på Jula. Det skulle ju vara smide och de skulle vara lite rundade- dessa blev riktigt bra tyckte jag.
Och med det är veckans sista projekt klart. Den blev över förväntan bra, tycker jag själv...

torsdag 19 augusti 2010

Trär halsband

Att trä halsband med små, små glaspärlor är kul. Just nu växer ett halsband fram i en färg som jag inte själv valt men som blir så himla fint!
  Jag trär bågar om sex (6) pärlor på vardera sida. Sedan låter jag en stavpärla ligga i mitten av varje båge. Det är viktigt att använda två trådar för att få dit stavpärlan så den sitter still på sin plats. Jag har även fäst slipade glaspärlor längst ner som extra dekoration.

Det saknas bara att bäraren ska godkänna och sedan ett lås.

onsdag 18 augusti 2010

Klännningen

Fick en bild på lilla söta systerdotter V. i sin klänning som jag sydde för ett tag sen. Måste ju bara visa den, den var inte alls så kul när den hängde på galgen här hemma:
Den blev riktigt fin på henne!

söndag 15 augusti 2010

Papier maché

Vi var i behov av en skål. Vad göra? Vi satte förstås igång och gjorde oss några skålar.
En upp och ned vänd skål fick tjäna som modell. Sen var det bara att blanda tapetklister och riva tidningar. Det blev en hel del kladdande, men vi hade kul!
Sen var det dags att måla skålen. Jag valde att dekorera min skål med decoupage- jag hade en så söt näsduk med romantiska rosor på. Det kunde jag inte motstå:
Tänkte att jag skulle använda den till att lägga armband odyl. i den. De blir väldigt stadiga och hållbara- bara man gör tillräckligt många lager förstås.
Må så gott!

torsdag 12 augusti 2010

Paradhandduk

Jag hittade ett så vackert gammalt lakan när jag, min vana trogen, vandrade ett varv inne på Myrorna.

Det var så fint vitbroderi på, jag var bara tvungen att köpa det. Åkte hem och började sy direkt! Jag ville göra detta till en paradhandduk.
Resultatet:
Ja, på bilden syns inte vitbroderiet så mycket men det ska ju vara diskret. Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Som synes på bilden så stämmer ju färgen på bården väldigt bra överens med mina fina kryddburkar också.
Jag blev ordentligt påhejad av familjens nyaste medlem under arbetet:
Ja, det är alltid kul med sällskap!